Behandelingen

Behandelingen

Therapeutisch elastische kousen
Therapeutisch elastische kousen zorgen voor preventie en ondersteuning van diverse huidaandoeningen. Nadat een arm of been met oedeem op zijn dunst is na bandageren of bij matig oedeem in de ochtend, kunnen therapeutisch elastische kousen aangemeten worden. Tevens worden deze kousen aangemeten bij spataderen of ter preventie van oedeemvorming en spataderen. Er zijn verschillende soorten kousen, van dunne trendy steunkousen tot de wat dikkere beige kousen met een naad. Er wordt bij het aanmeten van de kous gekeken naar de ernst van de aandoening en op basis daarvan wordt er samen gekeken naar een goede passende kous.

Oedeemtherapie
Onder oedeemtherapie wordt verstaan manuele lymfedrainage en compressietherapie.

Manuele lymfedrainage is een lichte massage, waarbij de lymfevaten gestimuleerd worden vocht af te voeren. Deze massage voert de huidtherapeut uit door middel van een licht pompende beweging.

Compressietherapie wordt vaak gegeven in combinatie met manuele lymfedrainage. Compressietherapie zorgt ervoor dat er dusdanig druk op het weefsel gegeven wordt dat lymfevocht verdreven wordt en niet opnieuw terugkeert. In het eerste geval wordt compressie therapie gegeven door middel van bandageren. Met verbandmateriaal wordt zoveel mogelijk vocht verdreven tot het gewenste resultaat is behaald. Na het behalen van het gewenste resultaat wordt er een therapeutisch elastische kous aangemeten, zodat het lymfevocht niet meer terug kan keren.

Soms wordt er naast deze therapieën ook lymfetaping gebruikt, de tape ‘lift’ de huid licht op waardoor het netwerk van lymfevaatjes meer ruimte krijgt. Hierdoor kan de afvoer van lymfevocht gestimuleerd worden.

Littekenbehandeling
Bij littekentherapie wordt behandeld met littekenmassage. Deze massage verbetert de doorbloeding en maakt de huid weer soepel.
Daarnaast kunnen siliconenpleisters, -gel of tape de behandeling aanvullen. Hierdoor kan er vermindering van pijn ontstaan en kan het litteken minder zichtbaar worden.

Camouflagebehandeling
Camouflagetherapie heeft als doel om kleurverschillen van de huid minder zichtbaar te maken door middel van een camouflagecrème. Camouflageproducten onderscheiden zich van dagelijkse make-up omdat ze veeg- en watervast zijn.
Er zijn verscheidene kleuren beschikbaar, samen met u wordt er gezocht naar een kleur of een combinatie van kleuren die het meest overeenkomt met uw eigen huidskleur. Vervolgens wordt u aangeleerd de camouflageproducten zelfstandig aan te brengen. De producten zijn dagelijks te gebruiken.

Electrische epilatie
Elektrische epilatie wordt toegepast om overbeharing definitief te verwijderen. De haren kunnen in het gezicht voorkomen maar ook elders op het lichaam. Het is met name geschikt voor kleine oppervlaktes, zoals in het gelaat of op een huidtransplantaat.

Tijdens de behandeling wordt er met een minuscuul naaldje in het haarzakje gestoken en stroom gegeven. Hierdoor ontstaat er warmte en loog in het haarzakje. Alleen haren in de juiste groeifase kunnen definitief worden verwijderd, dit houdt in dat u rekening moet houden met meerdere behandelingen. De behandelingsperiode kan variëren van enkele maanden tot jaren voordat het gewenste resultaat is bereikt.
Tussen de behandelingen door mogen de haren niet geëpileerd worden, wel mag u ze knippen of scheren. De haren worden op den duur dunner en uiteindelijk groeien ze niet meer terug.

Epilatie met behulp van laserbehandeling
Epilatie met behulp van laserbehandeling wordt toegepast om overbeharing te verminderen en zo mogelijk verwijderen. De behandeling is geschikt zowel voor grote als kleine oppervlaktes.
Afhankelijk van de plaats op het lichaam vindt de behandeling plaats met een tussenpauze van vijf tot tien weken.
Tijdens de behandeling wordt het laserlicht met een gekoelde scanner op de huid geplaatst.

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de overgangsfasese en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met het laserlicht worden behandeld.

Tussen de behandeling door mogen de haren niet geëpileerd worden, wel mag u ze knippen of scheren. De haren worden op den duur dunner en uiteindelijk komen ze niet meer terug.

Acnebehandeling
De oorzaak van acne is helaas nog onvoldoende bekend. Er zijn verschillende vormen van acne.
Het doel van de behandeling is het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van littekens. Om de huid ‘rustig’ te krijgen en de acne onder controle, wordt de huid gereinigd en mee-eters en ontstekingen worden verwijderd. Daarnaast krijgt u huidverzorgingsadviezen mee en kunnen producten voor thuis de behandeling ondersteunen.
Indien er sprake is van een grove huidstructuur of littekenvorming na of in combinatie met acne is er een mogelijkheid om dit te behandelen met een chemische peeling.

Chemische peeling
Een chemische peeling kan toegepast worden bij littekens (na acne), huidverkleuringen, grove poriën en voor huidverjonging.
Het doel van de behandeling is het verbeteren van de huidstructuur en het verminderen van kleurverschillen van de huid. Ook kunnen chemische peelings de behandeling van de acne ondersteunen.
De behandeling in de praktijk gebeurt met hoge concentraties glycolzuur en dient thuis ondersteund te worden.
Hiervoor krijgt u een crème met een lager percentage zuur